Епизод 36 на @Gnevnite

 
05/03/2013
СОФИЯ (PIA) — —

На 6 март 2013 г. (сряда) в 19.00 ч. гости на водещия Асен Генов в Епизод 36 на живо в студиото на “Гневните” ще бъдат адв. Маргарита Илиева от Български хелзинкски комитет, Христо Иванов от Български институт за правни инициативи и съдията от ВСС и член на Съюза на съдиите в България, Калин Калпакчиев.

Темата на разговора ще бъде какви реформи могат да се проведат в съдебната система, за да се се подобри тя и да се намалят и неутрализират политическите зависимости.

Ще обсъдим и състоянието на институциите след почти пълния управленски и законодателен мандат на 87-мия Министерски съвет и 41-то Народно събрание на България и партия ГЕРБ. Ще отделим време и за актуалната ситуация в страната, исканията на протестиращите, перспективите за развитие и възможните изходи от политическата криза.

Гостите днес:

Маргарита Илиева е адвокат-правозащитник. Водила много ключови дела за развитие на правото в тази област. Маргарита Илиева е международно признат експерт по антидискриминационно право. Представлява България в Европейската мрежа на независимите експерти по недискриминация при Европейската комисия. Тя е основен автор на Закона за защита от дискриминация, застъпничка за приемането му и автор на няколко книги на тази тема.

Калин Калпакчиев е роден през 1971. Завършва Софийски университет „Св. Климент Охридски”, специалност Право през 1993 г. Общ среден успех през курса на следване “Мн. добър 5,80″ и от положени държавни изпити “Отличен 6,00″. На 3.10.2012 е избран и встъпва в длъжност като член на ВСС.

Христо Иванов е член на Българския институт за правни инициативи, където разработва политики, в отговор на предизвикателствата в българската съдебна система. Преди да помогне при учредяването на БИПИ през 2007, Христо Иванов е работил като независим юрист и консултант по проекти, свързани с принципа на правото. Завършва право в Софийски университет “Св. Климент Охридски”.

Очаквайте ни НА ЖИВО тази сряда, 6-ти март, 19.00 ч. тук: http://gnevnite.pianews.eu/live

Вашите мнения, коментари и въпроси са добре дошли тук, в Twitter с хаштаг#gnevnite, както и в Livechat-а по време на живото излъчване.

Copyright © 2017. При използване на информация от Гневни Млади Хора цитирането и позоваването с линк е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Участвайте: